Cuisine Kwizien
Steven Devriendt en Lies Van der Linden studeerden samen af aan hotelschool Spermalie, Brugge.
Na een culinair ervaringsparcours bij onder meer Auberge De Herborist, was het duo klaar voor een nieuwe uitdaging en een eigen restaurant.
De zoektocht naar een geschikte locatie bracht hen in het pittoreske Zwevezele, gelegen in het hart van de Belgische landbouw.
Hier creëerden ze een pretentieloos en gezellig restaurant waar gasten onbezorgd tafelen in een huiselijke sfeer.
Ze maken vooral gebruik van lokale producenten.
Groenten komen o.a. van Geert van Wonterghem uit Wingene en Bioboer Vermeulen uit Ruddervoorde.
Kazen en zuivel komen dan uit Lichtervelde van de zuivelhoeve de Bossneppe.
Hun vlees wordt gerijpt door ambachtelijke slagerij “De Breughel” te Wingene en leuke bieren hebben ze dan gevonden in de microbrouwerij de Leite te Ruddervoorde.
Kortom: lekker = lokaal!
Steven Devriendt
Steven, de chef-kok van bistro Cuisine Kwizien, heeft de passie voor het koken door z’n aderen stromen.
Als jonge knaap heeft hij het vak geleerd in restaurant Auberge De Herborist in Sint-Andries, Brugge.
Hij zag daar niet alleen de basistechnieken, maar leerde er ook omgaan met niet alledaagse producten en kruiden.
In 2004 is hij verkozen tot beste junior kok der belgische hotelscholen.
Sinds 2011 staat Cuisine Kwizien vermeld bij de Michelin Gids.
En sinds 2012 staat het restaurant ook vermeld bij de Gault&Millau.
Lies Van der Linden
Lies, de gastvrouw van bistro Cuisine Kwizien, zorgt voor een aangenaam en warm ontvangst.
Net als Steven heeft ook zij gewerkt in het restaurant Auberge De Herborist,
waar ze opgeleid is tot een gastvrouw met etiquette.